Werkwijze

Telefonische screening 

In het eerste telefonische contact zal er kort worden stilgestaan bij de reden van uw aanmelding om zo een inschatting te kunnen maken of u bij mij op de juiste plek bent. Verder zullen er enkele praktische zaken met u worden doorgenomen. Mocht dan blijken dat een aanmelding passend is zal er een afspraak gepland worden voor een intake.

Intakefase

Tijdens de intake zal er worden stil gestaan bij uw klachten en/of problemen, persoonlijkheidsfactoren,  mogelijke oorzaken en achtergronden en uw hulpvraag. In het adviesgesprek wordt de diagnose met u besproken en  welke behandelmethodiek(en) het meest passend lijken te zijn. Als we tot een gezamenlijk besluit komen om aansluitend behandeling te starten zal er een gezamenlijke hypothese over de oorzaak en het ontstaan van uw klachten (Holistische Theorie) worden opgesteld. Daarna kunnen de therapiedoelen worden geformuleerd, die we vastleggen in een behandelplan. 

Geen behandeling

Soms is de uitkomst van de intake, dat een behandeling binnen mijn praktijk toch niet passend is. U wordt dan terugverwezen naar uw huisarts en/of krijgt u een gericht advies voor een andere specialist of behandelinstituut.

Verwijsbrief

Wilt u in aanmerking komen voor behandeling die vergoed wordt door de zorgverzekeraar dan heeft u een geldige verwijzing nodig van de huisarts of uw medisch specialist.

De datum van de verwijsbrief kan maximaal 9 maanden voor de datum van aanmelding liggen. Daarbij is het van belang dat op de verwijsbrief wordt aangegeven of het gaat om een verwijzing voor de Basis GGZ of de Specialistische GGZ. Ook moet er een vermoeden van een DSM-5 stoornis vermeld worden. De huisarts kan aan de praktijk verwijzen via Zorgdomein.

Behandeling

De behandeling die wordt geboden is gebaseerd op bewezen effectieve behandelmethodieken en GGZ standaarden.

Hoeveel gesprekken er nodig zijn hangt af van de problematiek, uw hulpvraag en de mogelijkheden. Veel behandelingen duren ongeveer 10 á 15 zittingen. Langere behandelingen blijken soms echter ook nodig.

De eerste gesprekken vinden meestal wekelijks of tweewekelijks plaats. In een later stadium wordt de frequentie meestal minder, zodat de nieuw verworven inzichten en vaardigheden aan de dagelijkse praktijk kunnen worden getoetst.

Binnen de behandeling zal er met enige regelmaat (om de 5 a 10 sessies) worden geëvalueerd middels een evaluatiegesprek waarbij er vaak ook een vragenlijst wordt afgenomen (ROM). Indien nodig zullen de doelen van de behandeling worden bijgesteld. 

Als u daarvoor schriftelijk toestemming verleent, zal aan het begin van de behandeling en bij het afsluiten van de behandeling uw verwijzer schriftelijk op de hoogte worden gebracht.

Afsluiting

In overleg wordt besloten wanneer de behandeling afgerond kan worden. Aan het einde van de behandeling zal er geëvalueerd worden middels een evaluatiegesprek en de afname van een vragenlijst. Ook zal er een terugvalpreventieplan worden opgesteld.

Eerste afspraak

Wilt u het volgende meenemen naar de eerste afspraak:

  • Een geldige verwijsbrief
  • Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, ID, rijbewijs)
  • Zorgverzekeringspas

Contact
Kanaalweg Oostzijde 134-P
3224 AD Hellevoetsluis
E-mail: info@praktijkirislabree.nl
Telefoonnummer: 06-30791045

Gegevens
BIG Klinisch psycholoog en GZ-psycholoog: 99910555525
BIG Psychotherapeut: 09910555516
AGB zorgverlener: 94016909
AGB praktijk: 94067974
Kvk: 91909651